Diétás párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg édes-káposzta
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • só ízlés szerint

Elkészítése

A káposzta külső sérült leveleit leszedjük, hideg vízzel leöblítjük, négy részre vágjuk, torzsáját eltávolítjuk és vékony metéltre szeleteljük. Sózzuk, rászórjuk a köménymagot, 1 dl langyos vizet öntünk alá és fedővel lefedve, néhányszor megkavarva puhára, de még ropogósra pároljuk. Tűzről levéve belekeverjük az ecetet, a kristálycukrot.
Tálalásig melegen tartjuk. Sült hús mellé, burgonyapürével kínáljuk.
Elkészítése csak 10 perc
Jó étvágyat
Hozzászólások:

Hasonló receptek